erfgoedobject

L-Vormig dienstgebouw

bouwkundig element
ID
31765
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/31765
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

L-vormig dienstgebouw van vakwerk met bakstenen vullingen; restant van een voormalige gesloten hoeve uit begin 19de eeuw, afgebeeld in de Atlas van de Buurtwegen (1844). Het woongedeelte is een losstaande nieuwbouw. Restanten van het gekasseide erf. De zijgevel van de zuidvleugel vertoont, onder schilddak, een ankerbalkgebint met vijf regels op een bakstenen plint. In de zuidvleugel, stallingen en een open wagenhuis; in de westvleugel een dwarsschuur.


Bron     : Pauwels D., Schlusmans F. met medewerking van Muyldermans E. & Rombouts J. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N4, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: L-Vormig dienstgebouw [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/31765 (Geraadpleegd op )