Neoclassicistisch boerenburgerhuis

Beschrijving

Neoclassicistisch boerenburgerhuis. Dubbelhuis van vijf + één travee en twee bouwlagen onder zadeldak uit derde kwart 19de eeuw. Bakstenen lijstgevel met middenrisaliet; rechts pilaster en links uitstekende travee; bakstenen dropmotief onder houten kroonlijst met klossen. Hardstenen plint met keldervensters. Rechthoekige vensters onder hardstenen latei en met wellicht later toegevoegde lekdrempels (zie zijgevel). Vleugeldeur met bovenlicht in hardstenen omlijsting, met neuten en kroonlijst. Poort in hardstenen omlijsting; pilastervormige posten op neuten schragen het entablement. Rechts twee hardstenen posten met ijzeren hek, waarachter een traditionele boomgaard. Links een sterk vernieuwde aanbouw.