Burgerhuis

inventaris bouwkundig erfgoed \ bouwkundig relict

Locatie

Provincie Limburg
Gemeente Borgloon
Deelgemeente Borgloon
Straat St Rochuslaan
Locatie St Rochuslaan 1, Borgloon (Limburg)
Status Bewaard

Administratieve gegevens

Gebeurtenissen
  • Adrescontrole Borgloon (adrescontroles: 04-12-2007 - 04-12-2007).
  • Inventarisatie Borgloon (geografische inventarisatie: 01-01-1999 - 31-12-1999).

Juridische gevolgen

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Deze vaststelling is geldig sinds 01-02-2018.

Beknopte karakterisering

Beschrijving

Burgerhuis van het dubbelhuistype, uit eerste kwart 20ste eeuw. Drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met restanten van vorstkam. Vernieuwde kroonlijst. Licht verhoogde begane grond; breukstenen plint. Bakstenen gevel met middenrisaliet, hoekpilasters en dropmotief onder de kroonlijst. Geveldecoratie van geglazuurde tegels, bloemen en tegeltableau met voorstelling van een pauw. Getoogde vensters met hardstenen lekdrempels en dito aanzetstenen; op de bel-etage een rechthoekig balkon met gietijzeren hek. Getoogde deur op hardstenen neuten. De deur- en vensteromlijstingen bestaan uit lichter gekleurde, geprofileerde bakstenen.

Bron: Pauwels D., Schlusmans F. met medewerking van Muyldermans E. & Rombouts J. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N4, Brussel - Turnhout.

Auteurs: Schlusmans, Frieda

Datum tekst: 1999

Relaties

maakt deel uit van Borgloon

Borgloon (Borgloon)

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.