Boerenburgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenburgerhuis

Beschrijving

Boerenburgerhuis van 1845 (zie ankers), thans hotel. Dubbelhuis van vijf + één travee en twee bouwlagen. Verankerde bakstenenbouw met rood beschilderde gevel onder zadeldak; nieuwe dakkapellen; hardstenen plint met keldergaten. Rechthoekige benedenvensters met hardstenen latei en lekdrempel, oorspronkelijk beluikt; bovenvensters met hardstenen lekdrempel, getoogd boven de poort, gestrekt boven het woonhuis. Deur in hardstenen omlijsting op neuten. De poort is voorzien van pilastervormige posten die een latei schragen in de vorm van een entablement. Links is er een recenter dienstgebouw aangebouwd met een gelijkaardige poort, opgetrokken uit hergebruikt materiaal.