Alleenstaand burgerhuis

Beschrijving

Alleenstaand burgerhuis van circa 1875. De omringende tuin is vooraan afgesloten met een gietijzeren hek op een bakstenen muurtje. Enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Gecementeerde en beschilderde plint; verhoogde begane grond. Bakstenen gevel met houten kroonlijst; hoekpilasters en fries met dropmotief onder de kroonlijst. Korfboogvensters in geprofileerde bakstenen omlijsting, voorzien van hardstenen sluitsteen en dito lekdrempel. Op de bel-etage een rechthoekig balkon met gietijzeren balustrade op consoles aansluitend bij de korfboogvormige deuromlijsting van hardsteen met sluitsteen. Recente bijbouw tegen de linker zijgevel.