Stadshoeve

inventaris bouwkundig erfgoed \ bouwkundig relict

Locatie

Provincie Limburg
Gemeente Borgloon
Deelgemeente Borgloon
Straat Wellenstraat
Locatie Wellenstraat 22, Borgloon (Limburg)
Status Bewaard

Administratieve gegevens

Gebeurtenissen
  • Adrescontrole Borgloon (adrescontroles: 04-12-2007 - 04-12-2007).
  • Inventarisatie Borgloon (geografische inventarisatie: 01-01-1999 - 31-12-1999).

Juridische gevolgen

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Stadshoeve

Deze vaststelling is geldig sinds 01-02-2018.

Beknopte karakterisering

Beschrijving

Stadshoeve met woonhuis van vier traveeën en dienstgebouw van twee traveeën in het verlengde, en tweeënhalve bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit tweede helft 19de eeuw. Bakstenen gebouw met een verankerde lijstgevel op een gecementeerde en beschilderde plint, met hardstenen keldergaten; houten kroonlijst op klossen, boven een overhoeks muizentandfries. Op de eerste en tweede bouwlaag, strekse vensters in bakstenen omlijsting met hardstenen lekdrempels; halfronde, bakstenen bovenvensters. Rechthoekige deur in een vlakke, hardstenen omlijsting op neuten. Rechthoekige poort onder metalen I-balk; twee blinde vensters erboven.

Bron: Pauwels D., Schlusmans F. met medewerking van Muyldermans E. & Rombouts J. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N4, Brussel - Turnhout.

Auteurs: Schlusmans, Frieda

Datum tekst: 1999

Relaties

Geen afbeelding beschikbaar

maakt deel uit van Wellenstraat

Wellenstraat (Borgloon)

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.