erfgoedobject

Twee hoeven en dwarsschuur

bouwkundig element
ID
31860
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/31860
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Twee kleine hoeven en een losstaande dwarsschuur. De gebouwen hebben een oude inplanting, reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1771-77) en de Atlas van de Buurtwegen (1844). De twee hoeven zijn vervallen: van nummer 42 rest alleen een schuur (?) met resten van vakwerk, nummer 44 is een L-vormige hoeve, met dienstgebouwen van vakwerk, en een bakstenen woonhuis uit het laatste kwart van de 19de eeuw (nok loodrecht op de straat), nummer 46 is een dwarsschuur, aan de overzijde van de straat; stijl- en regelwerk met lemen vullingen onder zadeldak (Vlaamse pannen).


Bron     : Pauwels D., Schlusmans F. met medewerking van Muyldermans E. & Rombouts J. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N4, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Twee hoeven en dwarsschuur [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/31860 (Geraadpleegd op )