Twee hoeven en dwarsschuur

inventaris bouwkundig erfgoed \ bouwkundig relict

Locatie

Provincie Limburg
Gemeente Borgloon
Deelgemeente Broekom
Straat Kapelstraat
Locatie Kapelstraat zonder nummer, 42-46, Borgloon (Limburg)
Status Verbouwd of Gesloopt

Administratieve gegevens

Gebeurtenissen
  • Adrescontrole Borgloon (adrescontroles: 04-12-2007 - 04-12-2007).
  • Inventarisatie Borgloon (geografische inventarisatie: 01-01-1999 - 31-12-1999).

Juridische gevolgen

Beknopte karakterisering

Beschrijving

Twee kleine hoeven en een losstaande dwarsschuur. De gebouwen hebben een oude inplanting, reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1771-77) en de Atlas van de Buurtwegen (1844). De twee hoeven zijn vervallen: van nummer 42 rest alleen een schuur (?) met resten van vakwerk, nummer 44 is een L-vormige hoeve, met dienstgebouwen van vakwerk, en een bakstenen woonhuis uit het laatste kwart van de 19de eeuw (nok loodrecht op de straat), nummer 46 is een dwarsschuur, aan de overzijde van de straat; stijl- en regelwerk met lemen vullingen onder zadeldak (Vlaamse pannen).

Bron: Pauwels D., Schlusmans F. met medewerking van Muyldermans E. & Rombouts J. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N4, Brussel - Turnhout.

Auteurs: Schlusmans, Frieda

Datum tekst: 1999

Relaties

Geen afbeelding beschikbaar

maakt deel uit van Kapelstraat

Kapelstraat (Borgloon)

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.