• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Ruime hoeve van complexe vorm, waarvan de oudste delen, stal en schuur, dateren uit midden 19de eeuw.

Het woonhuis is een boerenburgerhuis (laatste kwart 19de eeuw), met voorgevel naar het erf gericht. Haaks aansluitend, de stal; het erf is aan de noord- en oostzijde door een muur afgesloten, met een kleine, vierkante toren op de hoek (tweede helft 19de eeuw). Achter de stal, en evenwijdig ermee, de schuurgebouwen; beide delen liggen met de westelijke zijgevels naar de straat gericht, en hiervoor werd een poortgebouw (tweede helft 19de eeuw) opgericht, evenwijdig met de straat.

Woonhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Bakstenen gebouw op verhoogde begane grond; hardstenen keldergaten en een kelderdeur in hardstenen omlijsting. Getoogde vensters met hardstenen lekdrempels. Getoogde deur in een hardstenen omlijsting met trap.

Bakstenen hoektorentje onder ingesnoerde naaldspits, volledig begroeid. Haakse stal van een bouwlaag met hooizolder, onder zadeldak (Vlaamse pannen). Getoogde vensters, rechthoekige deur in hardstenen omlijsting. De oude kern van de schuur wordt aangeduid door de resten van het stijl- en regelwerk.