erfgoedobject

Gemeentehuis van Gotem en gemeenteschool

bouwkundig element
ID
31896
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/31896

Juridische gevolgen

Beschrijving

L-vormig complex in neotraditionele stijl van circa 1900. Nagenoeg vierkant hoofdgebouw van twee traveeën en twee bouwlagen onder schilddak. Bakstenen lijstgevels met houten kroonlijst op kraagstukken; contrasterend materiaalgebruik voor de vensteromlijstingen. In de zijgevel portaal in getoogde, geprofileerde omlijsting met natuurstenen sluit- en aanzetstenen; rechthoekige deur onder natuurstenen latei. Achter het hoofdgebouw, school in twee bouwvolumes onder zadeldak. Onder de kroonlijst een rondboogfries van baksteen. Links van het hoofdgebouw aan de straatzijde een aanbouw van drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldak.


Bron     : Pauwels D., Schlusmans F. met medewerking van Muyldermans E. & Rombouts J. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N4, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda
Datum  :


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Gemeentehuis van Gotem en gemeenteschool [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/31896 (Geraadpleegd op )