Semi-gesloten hoeve, thans met grotendeels recente gebouwen. Zij vervangt een oudere, eveneens semi-gesloten hoeve op deze plaats, zie Atlas van de Buurtwegen (1844). De aanduiding op de Ferrariskaart (1771-77) is niet duidelijk.
Het poortgebouw aan straatzijde dateert van circa 1910; het bakstenen gebouw onder zadeldak is voorzien van een bakstenen rondboogpoort met hardstenen imposten en sluitsteen. Merkwaardig dienstgebouw van circa 1870: drie traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen); bakstenen gebouw, voorzien van middenrisaliet en bakstenen hoeklisenen, en een overhoekse muizentandfries; rondboogvormig laadvenster in het risaliet, in de andere travee kleine getoogde vensters in geprofileerde, bakstenen omlijsting. Op de benedenverdieping, twee rechthoekige, bakstenen rondboogdeuren aan weerszijden van een gedichte, getoogde deur.
Bron: PAUWELS D. & SCHLUSMANS F. met medewerking van MUYLDERMANS E. & ROMBOUTS J. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14n4, Brussel - Turnhout. Auteurs: Schlusmans, Frieda Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)