erfgoedobject

Villa 't Daelhof

bouwkundig element
ID
31916
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/31916

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa 't Daelhof
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Alleenstaand gebouw van 1923 (datering in de windwijzer), gelegen in een tuin met recente ommuring. L-vormig met in de oksel een vierkante toren, een halve bouwlaag hoger dan de rest van het gebouw. Wolfsdaken (kunstleien) en een hoog schilddak voor de toren, met nokvorst en windwijzer. Baksteenbouw met banden van witte en blauwe geglazuurde baksteen. Onder de uitstekende, op kraagstukken opgevangen dakrand van de toren, drie panelen van geglazuurde tegels met de huisnaam en een maaiscène. Rondboogvormige muuropeningen op de benedenverdieping, getoogde op de bovenverdieping, de booglijst afgewerkt met hardsteen en geglazuurde baksteen. In de hoek tussen de toren en het achteruitspringend gedeelte, een overdekte veranda. Bewaard houtwerk met art-nouveaureminiscenties.


Bron     : Pauwels D., Schlusmans F. met medewerking van Muyldermans E. & Rombouts J. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N4, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Villa 't Daelhof [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/31916 (Geraadpleegd op )