erfgoedobject

Sint-Rochuskapel

bouwkundig element
ID
31917
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/31917
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

De kapel is een 19de-eeuwse (tweede helft) vervanging van een ouder gebouw. Rechthoekige kapel van één travee onder zadeldak. Bakstenen gebouw met gecementeerde, witgeverfde decoratie op een gecementeerde plint. De uitstekende dakrand van de voorgevel vormt een portaal. Spitsboogvenstertjes in de zijgevel en een spitsboogdeur in een geprofileerde bakstenen omlijsting. Een plaatje boven de deur met opschrift: LOUIS LOWET. Bepleisterd interieur.

Mobilair: altaar, eik, neorococo (derde kwart 19de eeuw).


Bron     : Pauwels D., Schlusmans F. met medewerking van Muyldermans E. & Rombouts J. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N4, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Sint-Rochuskapel [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/31917 (Geraadpleegd op )