Rest van een dwarsschuur

Beschrijving

Gelegen te midden van een boomgaard, die door een landweg met de Truierweg is verbonden. Rest van een dwarsschuur, waarschijnlijk eind 18de - begin 19de eeuw, zelf resterend van een zeer grote hoeve, reeds als semi-gesloten aangeduid op de Ferrariskaart (1771-1777) en in de Atlas van de Buurtwegen (1844). Naar verluidt verdween de hoeve in de jaren 1960. Twee traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen), waarschijnlijk ingekort aan de linkerzijde (versteende zijgevel). Stijl- en regelwerk met lemen vullingen. Deels hergebruikte timmer. Op de poortlatei, de initialen LVDVR CHV.

Tegenover deze hoeve bevond zich een tweede belangrijke hoeve, eveneens aangeduid op de Ferrariskaart (losstaande bestanddelen) en in de Atlas van de Buurtwegen (teruggebracht tot één gebouw), die in dezelfde periode als de vorige hoeve verdween.