Gesloten hoeve met oude inplanting: op de Ferrariskaart (1771-77) staat op deze plaats een L-vormig gebouw aangeduid, in de Atlas van de Buurtwegen (1844) een U(?)-vormig complex. Mogelijk ging het om vakwerkgebouwen, die circa 1870 vervangen werden door de huidige bakstenen gebouwen.
Boerenburgerhuis van het dubbelhuistype, vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Verhoogde begane grond; gecementeerde plint. Overhoekse muizentandfries onder de kroonlijst. Getoogde vensters met hardstenen lekdrempel, voorheen beluikt op de eerste bouwlaag. Rechthoekige deur in een hardstenen omlijsting; portaal met steektrap. Rechts, aansluitend poortgebouw onder schilddak, voorzien van een getoogd venster, een houten luik en een bakstenen rondboogpoort. De overige dienstgebouwen liggen aan een erf achter deze straatvleugel.
Bron: PAUWELS D. & SCHLUSMANS F. met medewerking van MUYLDERMANS E. & ROMBOUTS J. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14n4, Brussel - Turnhout. Auteurs: Schlusmans, Frieda Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)