Boerenburgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenburgerhuis

Beschrijving

Alleenstaand breedhuis van het dubbelhuistype, van circa 1870. Drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak. Vóór het huis loopt een gekasseide oprit, of een gedeelte van het oorspronkelijke wegtracé. Witgekalkt bakstenen gebouw op gepikte plint. Hardstenen keldergaten. Bakstenen hoeklisenen en middenrisaliet; driedubbele overhoekse muizentandfries onder de kroonlijst. Getoogde vensters met hardstenen lekdrempel. Getoogde deur in een hardstenen omlijsting op neuten. Flankerende, recente hoevegebouwen.