Hoeve met losse bestanddelen

Gemeente Borgloon

• Adrescontrole Borgloon (adrescontroles: 04-12-2007 - 04-12-2007).
  • Inventarisatie Borgloon (geografische inventarisatie: 01-01-1999 - 31-12-1999).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Hoeve met losse bestanddelen

is deel van de bescherming als cultuurhistorisch landschap Cultuurlandschap rond Kuttekoven

Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen, uit tweede helft 19de eeuw. Boerenburgerhuis aan straatzijde, uit eind 19de eeuw. Bakstenen gebouw van zes traveeën en anderhalve bouwlaag verhoogde begane grond (terreinhelling); zadeldak (Vlaamse pannen). Bakstenen hoeklisenen en overhoekse muizentandfries onder de kroonlijst. Getoogde muuropeningen, de bovenvensters met bakstenen lekdrempels, de benedenvensters met hardstenen; deur met hardstenen steektrap. Aangebouwde travee onder lessenaarsdak tegen de linkerzijgevel. Achteraan het erf, dwarsschuur, thans ingericht als café, onder zadeldak (Vlaamse pannen). Stijl- en regelwerk met bakstenen vullingen. Hoge schuurpoort. Linkerzijgevel met pannen beschieting.