erfgoedobject

U-Vormige hoeve

bouwkundig element
ID
32011
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/32011

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed U-Vormige hoeve
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

U-vormige hoeve uit de tweede helft van de 19de eeuw, met woonhuis uit eind 19de - begin 20ste eeuw. Woonhuis met voorgevel aan straatzijde, ten noorden van het erf. Dubbelhuis van drie traveeën en een bouwlaag onder zadeldak (nok loodrecht op de straat). Bakstenen gebouw, voorzien van getoogde muuropeningen met hardstenen afwerking. Opkamervenster in de gevel aan straatzijde. De ruimte vóór het huis wordt gebruikt als tuin en erf, en is omhaagd. Rechts aansluitend bij het woonhuis, bakstenen poortgebouw onder zadeldak, voorzien van een rechthoekige poort. Haaks op de achtergevel van het woonhuis, in L-vorm, de dwarsschuur en stal, beide in stijl- en regelwerk met nog gedeeltelijk lemen vullingen, sterk vervallen. Zadeldaken (Vlaamse pannen).


Bron     : Pauwels D., Schlusmans F. met medewerking van Muyldermans E. & Rombouts J. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N4, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: U-Vormige hoeve [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/32011 (Geraadpleegd op )