Christus-Koningskapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Christus-Koningskapel

Beschrijving

Gelegen op de kruising met de Romeinse Kassei. In de eerste helft van de 19de eeuw, zie Atlas van de Buurtwegen (1844), was dit een driesvormig plein met poel.

Rechthoekige, bakstenen kapel, gedateerd 1934 in de sluitsteen van het portaal. Zadeldak met dakruiter. Bakstenen spitsboogvensters en -portaal.

Bron     : Pauwels D., Schlusmans F. met medewerking van Muyldermans E. & Rombouts J. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N4, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda