• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Langgestrekt gebouw, woonhuis en dienstgebouw, uit het derde kwart van de 19de eeuw. Breedhuis van het dubbelhuistype, vijf traveeƫn en een bouwlagen onder zadeldak. Bakstenen gebouw op verhoogde begane grond. Bakstenen plint met keldergaten, waarvan twee van hardsteen. Getoogde, bakstenen vensters met hardstenen lekdrempels. Getoogde deur in een hardstenen omlijsting op neuten; trap. De ordonnantie van het aansluitende dienstgebouw werd gewijzigd.

Bron     : Pauwels D., Schlusmans F. met medewerking van Muyldermans E. & Rombouts J. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N4, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda