Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Dorpskern van Batsheers

Beschrijving

Gesloten hoeve uit de eerste helft van de 19de eeuw, in de Atlas van de Buurtwegen (1843) aangeduid als Maison de Losen.

De hoeve was oorspronkelijk volledig in vakwerk; na de recente verstening rest hiervan slechts de achtergevel van het woonhuis, dat over het noordgedeelte zijn oorspronkelijke dakhelling behield (zadeldak met Vlaamse pannen, nok loodrecht op de straat).

Bron     : Pauwels D., Schlusmans F. met medewerking van Muyldermans E. & Rombouts J. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N4, Brussel - Turnhout.
Auteurs : Schlusmans, Frieda