Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Dorpskern Gutschoven

Beschrijving

Gesloten hoeve uit de tweede helft van de 19de eeuw, waarvan de dienstgebouwen eind 19de- en 20ste-eeuwse versteende vakwerkgebouwen zijn.

Inrijpoort aan straatzijde, met aansluitende stal in L-vorm ten noorden van het erf; woonhuis aan de zuidzijde van het erf (nok loodrecht op de straat), en dwarsschuur achteraan het erf.

Het woonhuis is voorzien van getoogde muuropeningen. De schuur behield in de achtergevel een gedeelte in stijl- en regelwerk met lemen vullingen, en de rechthoekige schuurpoort in houten omlijsting.