Toren naast hoeve

Beschrijving

Gelegen naast de hoeve nummer 55. L-vormige woning, waarvan de torenachtige constructie een oudere kern heeft in de onderste twee bouwlagen, mogelijk daterend uit de 18de eeuw, toen op deze plaats een U-vormige hoeve stond (Ferrariskaart, 1771-77). In de Atlas van de Buurtwegen (1844), staat nog alleen de toren aangeduid. De verhoging van de toren en de aangebouwde delen schijnen te dateren uit begin 20ste eeuw.

Bakstenen gebouw van vier bouwlagen onder tentdak (leien) met overhoeks dakruitertje. Een aantal muuropeningen in de twee onderste bouwlagen schijnen oorspronkelijk: getoogde vensters in een kalkstenen omlijsting met sluitsteen (circa 1775) en twee smalle, rechthoekige, voorheen beluikte vensters in een kalkstenen omlijsting. De twee bovenste bouwlagen werden later toegevoegd; de muuropeningen zijn van hergebruikt, mogelijk 18de-eeuws materiaal.