erfgoedobject

Gesloten hoeve

bouwkundig element
ID
32101
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/32101

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Oudste vermelding in 1663. Thans gesloten hoeve, ontstaan uit een complex met losstaande bestanddelen, op de Ferrariskaart (1771-77) en in de Atlas van de Buurtwegen (1843 op dezelfde wijze aangeduid: een gebouw, thans het woonhuis, aan straatzijde, en een L-vormig gedeelte met nok loodrecht op de straat links hiervan.

De kern dateert uit de 17de eeuw of vroeger: het enige spoor dat hiervan bewaard bleef, is de silex muurpand onderaan in de straatgevel van het haakse gebouw. Het aansluitende gebouw, achteraan het erf, behield sporen van vakwerk. De overige gebouwen zijn recent of werden grondig gewijzigd.


Bron     : Pauwels D., Schlusmans F. met medewerking van Muyldermans E. & Rombouts J. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N4, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Gesloten hoeve [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/32101 (Geraadpleegd op )