Hoeve in U-vorm

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve in U-vorm

Beschrijving

U-vormige hoeve van circa 1860. Bakstenen gebouwen onder zadeldak (stal en poortgebouw met Vlaamse pannen), rondom een erf, de open zijde naar het zuidoosten.

Boerenburgerhuis van het dubbelhuistype, drie traveeën en twee bouwlagen op licht verhoogde begane grond; hardstenen plint. Getoogde vensters met hardstenen latei en lekdrempel, voorheen beluikt op de benedenverdieping. Getoogde deur in een rechthoekige, geprofileerde, hardstenen omlijsting; oorspronkelijk houtwerk; bovenlicht met metalen roedeverdeling.

Aansluitend laag poortgebouw, voorzien van een rondboogpoort. Stal aan de noordwestzijde en dwarsschuur achteraan het erf, daterend uit dezelfde periode; de schuur is voorzien van een rondboogpoort.