Semi-gesloten hoeve

Beschrijving

Semi-gesloten hoeve, waarvan het oudste gedeelte het woonhuis en de haaks erop staande dwarsschuur is, uit de eerste helft van de 19de eeuw; in deze vorm staat de hoeve afgebeeld in de Atlas van de Buurtwegen (1843). Waarschijnlijk in 1906 wordt het poortgebouw met aansluitende stal bijgebouwd. Een muur en een bakstenen latrine sluiten het erf thans af aan straatzijde. Gebouwen in stijl- en regelwerk met lemen vullingen, onder zadeldaken (Vlaamse pannen).

Woonhuis van één bouwlaag onder mank zadeldak (nok loodrecht op de straat), ten noordwesten van het erf; de rechtertravee, evenals de zij- en achtergevel zijn versteend. De linkertravee is een stal.

Dwarsschuur ten zuidwesten van het erf; de oorspronkelijke poort is de rechtse; bakstenen varkenstallen (eerste kwart van de 20ste eeuw) tegen de voorgevel, onder doorgetrokken dakschild; hiervóór de mestvaalt. Inrijpoort met aansluitende stal in de zuidoostelijke vleugel; vakwerk met lemen en bakstenen vullingen; kruis van zwarte pannen in het dak boven de poort. Inrijpoort, op de latei voorzien van het opschrift: 1906 K(?)V. De onderbouw van de stal is versteend.