erfgoedobject

Hoeve in U-vorm

bouwkundig element
ID
32124
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/32124

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve in U-vorm
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Kleine, U-vormige hoeve uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Bakstenen gebouwen onder zadeldaken (Vlaamse pannen), rondom een rechthoekig, gekasseid erf, van de straat afgesloten door een muur en ijzeren hek. Woonhuis en dwarsschuur in de vleugel achteraan het erf. Baksteenfries onder de dakrand. Het woonhuis is voorzien van getoogde muuropeningen in een geprofileerde bakstenen omlijsting; hardstenen lekdrempels. Korfboogvormige poort in de schuur. Twee stallen, haaks op deze vleugel, aan weerszijde van het erf, voorzien van getoogde muuropeningen; vóór de links gelegen stal, de mestvaalt.


Bron     : Pauwels D., Schlusmans F. met medewerking van Muyldermans E. & Rombouts J. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N4, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hoeve in U-vorm [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/32124 (Geraadpleegd op )