erfgoedobject

Langgestrekte hoeve

bouwkundig element
ID
32129
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/32129

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekte hoeve
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Voormalige langgestrekte hoeve uit de eerste helft van de 19de eeuw, confer Atlas van de Buurtwegen (1843). Restauratie en verbouwing zijn aan de gang.

Het woonhuis is een dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, mogelijk in de tweede helft van de 19de eeuw met een bouwlaag verhoogd. Bakstenen gebouw, voorzien van baksteenlisenen en -fries. Rechthoekige vensters in hardstenen omlijsting, voorheen beluikt op de benedenverdieping; getoogde bovenvensters (tweede helft 19de eeuw). Rechthoekige deur in een hardstenen omlijsting op neuten. Links van het woonhuis de dienstgebouwen in stijl- en regelwerk, thans grondig aangepast .


Bron     : Pauwels D., Schlusmans F. met medewerking van Muyldermans E. & Rombouts J. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N4, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Langgestrekte hoeve [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/32129 (Geraadpleegd op )