erfgoedobject

Woning met vakwerkkenmerken

bouwkundig element
ID
32131
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/32131
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Deze woning met vakwerkkenmerken werd in 1998-1999 op basis van een evaluatie van de visuele kenmerken opgenomen in de inventaris van het bouwkundig erfgoed in Heers. Op basis van de uiterlijke kenmerken, en vergeleken met andere vakwerkhoeves in de regio, werd ze omschreven als een "gerestaureerde en waarschijnlijk verbouwde hoeve uit de tweede helft van de 19de eeuw". Op basis van deze gegevens werd de woning vanaf 2009 opgenomen in de vastgestelde inventaris.

Uit documenten bewaard in het gemeentelijk archief blijken deze gegevens fout. De woning werd in 1982 gebouwd als een eengezinswoning met een betonstructuur, waarbij de gevels werden afgewerkt met imitatievakwerk in onder meer meranti. Op basis van deze documenten, werd geconcludeerd dat de erfgoedkenmerken uit de vaststelling niet kloppen, en dat de toegekende erfgoedwaarden onterecht zijn.

  • Gemeentearchief Heers, Stedenbouwkundige vergunningen, 1982, Kiezelstraat 58.

Bron     : -
Auteurs :  Hooft, Elise
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Woning met vakwerkkenmerken [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/32131 (Geraadpleegd op )