Kasteel Keienheuvel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kasteel Keienheuvel

• is deel van de aanduiding als beschermd monument Kasteeldomein Keienheuvel

Beschrijving

Alleenstaande villa uit begin 20ste eeuw, in eclectische stijl, thans met horeca-functie, gelegen in een ruime tuin in landschapsstijl met enkele merkwaardige bomen, onder meer platanen en beuken.

Rechthoekig bakstenen gebouw van drie traveeën en twee bouwlagen onder wolfsdak (leien), op souterrain. Natuurstenen banden. Rechthoekige vensters met hardstenen latei en lekdrempel, de ontlastingsboog afgewerkt met natuurstenen aanzet- en sluitstenen.

De zuidwestelijke voorgevel heeft een sterk uitspringend middenrisaliet met puntgevel onder zadeldak. De begane grond is opengewerkt als een rondbooggalerij op hardstenen zuilen.

De noordwestelijek zijgevel heeft een risaliet met puntgevel onder zadeldak in de rechtertravee; hiernaast, op de begane grond, een houten erker met grote ramen.

De zuidoostelijke zijgevel is voorzien van een groot rondboogvenster met houtwerk en glas in lood in art-nouveaustijl; de rechtertravee bevat het trappenhuis, met getoogde, bakstenen vensters.