Onze-Lieve-Vrouwekapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Onze-Lieve-Vrouwekapel

Rechthoekige kapel met driezijdige koorsluiting, van 1875, links beschaduwd door twee linden.

Bakstenen gebouw onder zadeldak met witgeschilderde voorgevel. Overhoekse steunberen. In elke zijgevel een spitsboogvenster in een hardstenen omlijsting. Spistboogportaal in een geprofileerde, hardstenen omlijsting. In een gevelsteen boven het portaal het opschrift: O.L.VROUW VAN LOURDES/ BID VOOR ONS, en de datering 1875 .

Bron     : Pauwels D., Schlusmans F. met medewerking van Muyldermans E. & Rombouts J. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N4, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda