Dwarsschuur

Beschrijving

Dwarsschuur uit de eerste helft van de 19de eeuw, resterend van een L-vormige hoeve, zoals aangeduid op de Ferrariskaart (1771-77) en in de Atlas van de Buurtwegen (1844).

Gebouw in stijl- en regelwerk met bakstenen vullingen, onder zadeldak (Vlaamse pannen). Rechthoekige schuurpoort in houten kozijn.

Bron     : Pauwels D., Schlusmans F. met medewerking van Muyldermans E. & Rombouts J. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N4, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda