In 1666 wordt voor de eerste maal een pastorie vermeld, die in 1700 en 1712 als zeer klein beschreven wordt. Onder het pastoraat van Jean-Chrétien Vandermeer (1762-1783) wordt de pastorie in 1772 heropgebouwd. Restauratie in 1900 door Geens.
Enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak; gewijzigde dakhelling. Beschilderde bakstenen gevel met gepikte plint; op de deur na gaat de ordonnantie waarschijnlijk terug op de restauratie door Geens. Rechthoekige vensters met hardstenen lekdrempels. Getoogde deuromlijsting van kalksteen met kalkstenen tussendorpel; oorspronkelijke trekker; houtwerk uit de 19de eeuw; op de tussendorpel het chronogram ConCorDIa eXaLtantUr MInUta (1772). Ook de deur in de achtergevel draagt een opschrift waarvan slechts enkele letters leesbaar zijn: EX [GRANDI INCOLARUM AFFE]CTU.
Links een dienstgebouw uit de 19de eeuw met hergebruikte kalksteen in één deur- en vensteromlijsting.
SIMENON G., Geschiedenis der voormalige heerlijkheid Vlijtingen, Maastricht, 1901, p. 724.
Bron: PAUWELS D. & SCHLUSMANS F. met medewerking van MUYLDERMANS E. & ROMBOUTS J. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14n4, Brussel - Turnhout. Auteurs: Schlusmans, Frieda Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)