Sint-Rochuskapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Sint-Rochuskapel

Beschrijving

Rechthoekige kapel van één travee onder zadeldak (Vlaamse pannen), gedateerd 1765, en beschaduwd door twee beuken.

Witgekalkt bakstenen gebouw op gepikte plint. Beide gevels zijn afgewerkt met aandak en vlechtingen. De voorgevel is voorzien van een rechthoekig portaal in een kalkstenen omlijsting op neuten. Erboven een bakstenen nis met dito kruis. Hierboven een mergelstenen gevelsteen met opschrift: ANNO/1765.

Bron     : Pauwels D., Schlusmans F. met medewerking van Muyldermans E. & Rombouts J. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N4, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda