• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Oorspronkelijk L-vormige hoeve (straatvleugel en haaks aansluitende zuidvleugel) met kern uit het eerste kwart van de 19de eeuw, confer Atlas van de Buurtwegen (1843). Uit deze periode dateert wellicht alleen de benedenverdieping van de vleugel aan straatzijde. De zuidvleugel werd vervangen door een recent dienstgebouw, de hoeve werd in de tweede helft van de 19de eeuw vergroot tot een gesloten hoeve.

Woonhuis met aansluitend poortgebouw aan straatzijde. Boerenburgerhuis van het dubbelhuistype, drie traveeën en waarschijnlijk oorspronkelijk één, thans twee bouwlagen onder zadeldak; licht verhoogde begane grond, hardstenen plint. De ordonnantie dateert uit het midden van de 19de eeuw: rechthoekige, beluikte vensters met hardstenen latei en lekdrempel, en een rechthoekige deur in hardstenen omlijsting met oorspronkelijk bovenlicht met houten roedeverdeling. De bovenvensters dateren waarschijnlijk uit een latere periode. Korfboogvormige inrijpoort in een hardstenen omlijsting met negblokken in regelmatig verband. De dienstgebouwen, daterend uit de tweede helft van de 19de eeuw, werden later sterk gewijzigd.