erfgoedobject

Pastorie van de Sint-Quintinusparochie

bouwkundig element
ID
32231
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/32231

Juridische gevolgen

Beschrijving

Pastorie, met voortuin, gelegen vlakbij de parochiekerk. Alleenstaand dubbelhuis uit het midden van de 19de eeuw, vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen).

Bakstenen lijstgevel met houten kroonlijst; hardstenen plint met rechthoekige keldergaten. Middenrisaliet en hoeklisenen. Rechthoekige, voorheen beluikte vensters met hardstenen lateien en lekdrempels, deels doorlopend op de tweede bouwlaag. De benedenvensters mogelijk verlaagd in de eerste helft van de 20ste eeuw en voorzien van schuiframen. Rechthoekige deur in een vlakke hardstenen omlijsting met druiplijst. Aanbouwsels aan beide zijgevels en een voortuin.

  • BOGAERTS D. e.a., Kortessem. 50 historische getuigen, (Tongeren), (1986), ill. op p. 104.
  • S.N., Guigoven..., p. 80, 152, 156.

Bron     : Pauwels D., Schlusmans F. met medewerking van Muyldermans E. & Rombouts J. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N4, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Pauwels, Dirk, Schlusmans, Frieda
Datum  :


Relaties

  • Is gerelateerd aan
    Pastorietuin en kerkhofhek

  • Is deel van
    Guigoven


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Pastorie van de Sint-Quintinusparochie [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/32231 (Geraadpleegd op )