Heilig Hartkapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Heilig Hartkapel

In 1925 opgericht door het echtpaar Wagemans-Sikivie uit dank om genezing.

Bakstenen kapel van één travee onder zadeldak (mechanische pannen); gecementeerde plint. Spitsboogvormige lisenen in helder gekleurde baksteen en spaarvelden in alle gevels. Eén spitsboogvenster met hardstenen sluitsteen in elke zijgevel. Spitsboogdeur in een geprofileerde bakstenen omlijsting met hardstenen sluitsteen.

• ROEBBEN, J., Kapellen in Groot-Kortessem, Kortessem, 1996, p. 72-73, afbn.
  • S.N., Kapellen..., p. 9-11, afb.

Bron     : Pauwels D., Schlusmans F. met medewerking van Muyldermans E. & Rombouts J. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N4, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Pauwels, Dirk, Schlusmans, Frieda