Gemeentehuis van Guigoven en gemeenteschool

Beschrijving

Nu gemeentelijke kleuterschool, plaatselijke bibliotheek en buurthuis. Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), uit het midden van de 19de eeuw.

Bakstenen gebouw op hardstenen plint met rechthoekige keldergaten. Rechthoekige vensters met hardstenen lekdrempels en lateien op de eerste bouwlaag, met strekse lateien en hardstenen lekdrempels op de bovenverdieping. Rechthoekige deur in een vlakke hardstenen omlijsting op neuten. Vernieuwd houtwerk. Verbouwd haaks schoolgebouw tegen de achtergrond. Recente aanbouwsels.

Auteurs: Schlusmans, Frieda; Pauwels, Dirk