erfgoedobject

De Hoefwinning

bouwkundig element
ID
32239
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/32239

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed De Hoefwinning
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Woonhuis van een hoeve met losstaande bestanddelen; vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, golfplaten), volgens de eigenaar van 1810; evenwel niet aangeduid in de Atlas van de Buurtwegen (1844).

Stijl- en regelwerk met ondefinieerbare vullingen. De linkertravee van de erfgevel is versteend, de andere zijn verstevigd met synthetisch materiaal. Voorgevel met gewijzigde ordonnantie, mogelijk bewaarde in de achtergevel. De vroegere paarden- en koeienstal in vakwerk met bakstenen vullingen zijn circa 1960 afgebrand en vervangen door de huidige dienstgebouwen.


Bron     : PAUWELS D. & SCHLUSMANS F. met medewerking van MUYLDERMANS E. & ROMBOUTS J. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14n4, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Pauwels, Dirk, Schlusmans, Frieda
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2022: De Hoefwinning [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/32239 (Geraadpleegd op )