erfgoedobject

Voormalige hoeve

bouwkundig element
ID
32243
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/32243
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Voormalige hoeve, op de Ferrariskaart (1771-77) aangeduid als een langgestrekt gebouw, in de Atlas van de Buurtwegen (1844) als een U-vormig complex, heden opnieuw langgestrekt.

Boerenburgerhuis onder schilddak (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen) uit het begin van de 20ste eeuw. Venster van de eerste bouwlaag met sluitsteen, voorzien van een wapenschild, blijkbaar afkomstig van een verdwenen, ouder gebouw. Aansluitend gedeelte in vakwerk van drie resterende traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de eerste helft van de 19de eeuw(?). Stijl- en regelwerk met bakstenen vullingen. Twee originele zoldervensters en één dito bolkozijn.


Bron     : Pauwels D., Schlusmans F. met medewerking van Muyldermans E. & Rombouts J. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N4, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Pauwels, Dirk
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Voormalige hoeve [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/32243 (Geraadpleegd op )