Eenheidsbebouwing

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eenheidsbebouwing

Beschrijving

Eenvoudige rijhuizen van twee of vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, kunstleien), uit het vierde kwart van de 19de eeuw of eerste kwart van de 20ste eeuw.

Bakstenen lijstgevels op een gecementeerde plint met gebruik van gesinterde steen voor boogfriezen, banden en ontlastingsbogen. Steekbogige muuropeningen, beluikte benedenvensters, luiken verdwenen op nummer 23. Nummer 25 met twee neoclassicistische winkelpuitjes.

Auteurs: Steyaert, Rita

Aanvullende informatie

De woning van twee traveeën (nummer 21) aan het linker einde van de rij (nummers 21-27) werd gesloopt.

• Informatie verkregen van de gemeente (2012).
Auteurs: Jacobs, Els