Voormalige hoeve uit de eerste helft van de 19de eeuw, als een langgestrekte hoeve aangeduid in de Atlas van de Buurtwegen (1846), circa 1973 gerestaureerd onder toezicht van Dokter Jozef Weyns. Heden L-vormig complex met losstaand bestanddeel, bestaande uit een woonhuis ten noordoosten, stallingen ten noordwesten en een dwarsschuur ten zuidwesten. Voorzien van een voortuin.
Ten noordoosten, woonhuis waarvan het rechter gedeelte vroeger de koestal met hooizolder omvatte; vier traveeën en één bouwlaag onder geknikt zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), met pannen beschieting aan de zijgevels. Stijl- en regelwerk met deels bakstenen, deels lemen vullingen, op verhoogde bakstenen stoel. Originele rechthoekige deur met bovenlicht. Indeling van het oorspronkelijk woongedeelte: deur tot woonkeuken, waarachter de slaapkamers.
Dienstgebouwen in vakwerk met lemen vullingen, onder zadeldaken (Vlaamse pannen). Ten noordwesten, haaks op het woonhuis aansluitende varkensstallen, heden deels open aan de erfzijde. In het verlengde: bakhuis met -oven.
Ten zuidwesten, parallel met het woonhuis, ligt de vroeger grotere dwarsschuur.
Bron: PAUWELS D. & SCHLUSMANS F. met medewerking van MUYLDERMANS E. & ROMBOUTS J. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14n4, Brussel - Turnhout. Auteurs: Schlusmans, Frieda; Pauwels, Dirk Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)