erfgoedobject

Langgestrekte hoeve

bouwkundig element
ID
32387
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/32387

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekte hoeve
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Gerenoveerde langgestrekte hoeve van een onbepaald aantal traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen), in kern opklimmend tot de 18de eeuw, daar reeds aangeduid als U-vormig complex op de Ferrariskaart (1771-77) en in de Atlas van de Buurtwegen (1844).

Stijl- en regelwerk met recente vullingen en behoud van de originele ordonnantie van deuren en vensters. De eerste travee van het woonhuis is versteend. Rechts van het woonhuis, voormalige geitenstal, links voormalige koeienstal. Tuinaanleg naar ontwerp van tuinarchitect J. Wirtz.


Bron     : Pauwels D., Schlusmans F. met medewerking van Muyldermans E. & Rombouts J. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N4, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Pauwels, Dirk, Schlusmans, Frieda
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Langgestrekte hoeve [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/32387 (Geraadpleegd op )