erfgoedobject

Villa

bouwkundig element
ID
32411
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/32411

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa
    Deze vaststelling is geldig sinds 01-02-2018

Beschrijving

Alleenstaande villa van het dubbelhuistype van circa 1925, gelegen in een ruime beboomde tuin, aan de straat gemarkeerd door de twee uitgewerkte bakstenen pijlers van het verdwenen inrijhek; drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (kunstleien) met één dakkapel.

Gebouw van baksteen in verschillende tonen op een verhoogde begane grond en een breukstenen plint. Baksteenfriezen als gevelornament. De brede rechtertravee heeft een puntgevelvorm en een halfronde erker over de eerste en de tweede bouwlaag. Rechthoekige vensters. Dito deur en portaal. Behouden houtwerk, onder meer schuiframen met typische roedeverdeling in de bovenlichten.

Links van het woonhuis: losstaande garage.


Bron     : Pauwels D., Schlusmans F. met medewerking van Muyldermans E. & Rombouts J. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N4, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Pauwels, Dirk, Schlusmans, Frieda
Datum  : 1999


Relaties

  • Is gerelateerd aan
    Villatuin

  • Is deel van
    Hasseltsesteenweg


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Villa [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/32411 (Geraadpleegd op 20-06-2021)