Gesloten hoeve

Beschrijving

Heden gesloten hoeve, als zodanig reeds aangeduid in de Atlas van de Buurtwegen (1844). Erf niet toegankelijk.

Ten westen, woonhuis van negen traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen). Opkamer in de twee eerste traveeën aan de straatkant. Achtergevel in vakwerk met lemen vullingen. Alle bijgebouwen onder zadeldaken (Vlaamse pannen).

Ten zuiden, straatvleugel, met poort, in versteend vakwerk. Ten oosten, stallen, evenwijdig aan het woonhuis, met pannen beschieting aan de straatzijde. Volgens J. Vanaudenaerde staat als inscriptie op de schuur ten noorden: HH + PH + ANNO 1804 PIVV + 18M.

• VANAUDENAERDE J., Kortessem, historisch perspectief, 2. Herbroek 1840-1994, Kortessem, 1994, p. 16-18, ill.

Auteurs: Schlusmans, Frieda; Pauwels, Dirk