erfgoedobject

Voormalige gesloten hoeve

bouwkundig element
ID
32490
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/32490
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Hoeve, in de Atlas van de Buurtwegen (1844) aangeduid als een langgestrekt gebouw (nok loodrecht op de straat), waarschijnlijk het huidige woonhuis. Heden semi-gesloten hoeve, bestaande uit een woonhuis uit de eerste helft van de 19de eeuw en dienstgebouwen uit de tweede helft van de 19de eeuw. Ontoegankelijk erf.

Ten westen, ingestort woonhuis in vakwerk met lemen vullingen. Ertegenover, stal in vakwerk met lemen vullingen, onder zadeldak (deels Vlaamse, deels mechanische pannen). Linker zijgevel deels versteend. Aan de straatzijde en ten noorden van het woonhuis, dienstgebouw, waarschijnlijk een stal, in vakwerk met lemen vullingen, op bakstenen stoel. Achteraan het erf ten zuiden, ingestorte dwarsschuur in vakwerk met lemen vullingen.


Bron: PAUWELS D. & SCHLUSMANS F. met medewerking van MUYLDERMANS E. & ROMBOUTS J. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14n4, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Schlusmans, Frieda; Pauwels, Dirk
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Voormalige gesloten hoeve [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/32490 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.