Langgestrekte hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Hoeve, reeds aangeduid in de Atlas van de Buurtwegen (1844). Gebouw van één bouwlaag onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen), daterend uit de eerste helft van de 19de eeuw. Stijl- en regelwerk met bakstenen vullingen. Ordonnantie gewijzigd bij het vervangen van de vroegere lemen vullingen. Vergroot naar achteren toe.

Bron     : Pauwels D., Schlusmans F. met medewerking van Muyldermans E. & Rombouts J. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N4, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Pauwels, Dirk, Schlusmans, Frieda