Oorlogsmonument

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Oorlogsmonument

• is aangeduid als beschermd monument Oorlogsmonument

Beschrijving

Monument opgericht op het Dorpsplein, voor de Sint-Jan de Doperkerk, ter nagedachtenis van de gesneuvelden van beide Wereldoorlogen.

Kalkstenen pijler met inscriptie, bekroond met een kruismotief in krans; zijkanten met verticale siermotieven; op de pijler prijkt een bronzen beeld van een soldaat met een vlag in de rechter- en een bajonet in de linkerhand; voor deze eerste pijler is een tweede, lager exemplaar voorzien, bekroond met een leeuwenfiguur en het front voorzien van een lijst gesneuvelden.

Aan deze kern werden naderhand twee zijvleugels toegevoegd, ter nagedachtenis van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Het monument staat in een perkje, omgeven door hekwerk, op regelmatige afstanden onderbroken door kalkstenen pijlertjes.

Bron: Beschermingsdossier DL002261