L-Vormige hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed L-Vormige hoeve

Beschrijving

Hoeve met twee losse bestanddelen reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1771-77) en in de Atlas van de Buurtwegen (1844). Nadat de bokkenrijdersbende van Wellen een brandbrief had gestuurd, werd het oorspronkelijke huis van Jan Corfs afgebrand en in 1774 heropgebouwd. De huidige hoeve dateert uit de tweede helft van de 19de eeuw, met behouden stijl- en regelwerk in poortgebouw en woonhuis.

• FARINE F., Een bokkerijdersroute doorheen Belgisch-Limburg, Hasselt, 1988, pagina 33, afbeelding
  • MAES T., Wellen van toen, (Wellen), (1993), pagina 112, tekening.
  • MICHIELS J., De Bokkerijders te Wellen en omliggende dorpen, s.l., 1947, pagina 31-32, 40, 43, 44, 45, 46, 50, 53, 54, 57, 58, 59, 60, 66, 67, 68, 69, 71, 76, 78, 84, 85, 86.

Auteurs: Schlusmans, Frieda; Pauwels, Dirk