Heden hoeve met mestvaalt op het erf, in de Atlas van de Buurtwegen (1844) aangeduid als een complex met twee losstaande bestanddelen, het toenmalige en huidige woonhuis met stallen.
Rechthoekige poort ten westen. Links daarvan ten noorden, woonhuis van acht traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen), daterend uit eind 18de of eerste kwart 19de eeuw. Stijl- en regelwerk met lemen vullingen op hoge, recentere stoel van baksteen. Aan erfzijde: twee houten bolkozijnen; rechthoekige deur met oorspronkelijk houtwerk, uit de eerste helft van de 19de eeuw. Traditionele indeling met schoorsteen tussen woonkeuken en kamer. Achtergevel met opkamer in de laatste twee traveeën, beluikte bolkozijnen en een kaasrek aan de derde laatste travee. Zijgevel aan straatzijde versteend (tweede helft 19de eeuw), voorheen met pannen beschieting.
Stallen in de poortvleugel, onder zadeldak (Vlaamse pannen), in kern even oud als het woonhuis, in de tweede helft van de 19de eeuw grotendeels versteend. Resten van vakwerk. Rechthoekige muuropeningen.
Tegenover het woonhuis ten zuiden, varkensstallen onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de tweede helft van de 19de eeuw. Rechthoekige muuropeningen. Aansluitend links, doorgang naar de velden.
Ten oosten achteraan het erf, dwarsschuur onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de tweede helft van de 19de eeuw. Stijl- en regelwerk met lemen vullingen op recentere bakstenen stoel.
MAES T., Wellen van toen, (Wellen), (1993), pagina 123, tekening.
Bron: PAUWELS D. & SCHLUSMANS F. met medewerking van MUYLDERMANS E. & ROMBOUTS J. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14n4, Brussel - Turnhout. Auteurs: Schlusmans, Frieda; Pauwels, Dirk Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)