L-vormige hoeve met losstaand dienstgebouwtje

Beschrijving

Hoeve in de Atlas van de Buurtwegen (1844) aangeduid als een langgestrekt complex (nok loodrecht op de straat). Volgens de bewoner 72 jaar geleden afgebrand en daarna op traditionele wijze heropgebouwd.

Bepleisterd en beschilderd stijl- en regelwerk met deels lemen, deels bakstenen vullingen, op een bakstenen stoel. Woonhuis en rechts aansluitende voormalige paardenstal van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen).

Links aansluitende koestal en haakse dwarsschuur onder zadeldaken (Vlaamse en mechanische pannen). Pannen beschietingen aan de dwarsschuur.

Aan de straatzijde links, versteend dienstgebouwtje onder zadeldak (mechanische pannen).

Auteurs: Schlusmans, Frieda; Pauwels, Dirk